sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Höyryhommia

Muutama vuosi sitten tulin hankkineeksi höyrypesurin. Mainonnan perusteella sen piti olla tosi tehokas kapistus.

Jo heti ensimmäisten kokeilujen myötä tulin siihen tulokseen että taisi olla turha hankinta.

Yritin menneellä viikolla jälleen päästä sinuiksi tuon vehkeen kanssa.

Rösöisen  muurin pinnan puhdistukseen sitä kokeilin mutta parhaiten muurin pinta puhdistui kuitenkin normaalilla kostealla rievulla ja sangollisella andy-pesuvettä.

Oikeastaan ainoa jossa sitä tulee käytetyksi on auton sisustan puhdistus.

Siinä se menettelee mutta riepua ja andya siinäkin tarvitaan. Höyrytys ainoastaan irroittaa likaa ja tekee siitä helpommin kostealla rievulla poistettavaa.

Masiina on aika raskas liikuteltava ja imuletku kankea. Ikkunoiden pesuun en ole sitä siksi edes harkinnut.

Onko kellään vastaavia kokemuksia noista höyrypesureista?

Heissan taas!

5 kommenttia:

 1. :) Mä käytän ja tykkään! Pesen (desinfioin...) sillä matot ja sohvat, eläinperhe kun on. Karvatkin lähetävät höyryttäessä vaikeistakin matoista pois.

  Koiran alusen höyrytän myös. Olen kokeillut lattian pesuun ja muovimatolta lähti pois likaa kyllä... en ehkä parkettia tai laminaattia pesis tällä koneellani. Haluisin vielä tehokkaamman, joka ei jätä märkää, vaan imee käyttöveden pois.

  Verhot voisi ja "tuulettaa noin", samoin patjat.

  VastaaPoista
 2. Tanja: Kiitos kommentista! Meillä matoista osa viedään viikkosiivouksen yhteydessä ulos ja osa imuroidaan normaalilla imurilla. Tuo meidän oma on kyllä imulla varustettu joka on sinänsä hyvä lisä tuohon kapistukseen.
  Ehkä se pehmeiden pintojen puhdistukseen on parempi kuin kovien.

  VastaaPoista
 3. Meillä on sellasia "itämaisia" mattoja, joista imuroin tosi tehokkaallaa (Dyson) imurilla karvat pois. Vaan, kun höyrytän, irtoaa karvaa vielä aimo kasa ja matoista tulee kirkkaita (kuin uusia :D).

  Mä en voi viedä mattoja täällä ulos. Isojakin suurin osa ovat, huonekalujen alla, olisi kauhia työ ottaa ne joka viikko pois.

  Pehmeet pinnat eivät jää märiksi, mutta kovat jäävät (mun koneella siis). Kattelin, että sulla on laattalattiaa tossa kuvassa?? Siihenhän se on varmasti loistava, tuo höyrymasiina :)

  Täytyykin googlata tuo sinun koneheis, jossain vaiheessa harkitsen kyllä uutta.
  Munkin oma on lattialla kulkeva, mutta se imuosa puuttuu. Muuten tää ois suht hyvä, mitä nyt pieni säiliö.

  Mulla tällänen: http://www.robert-thomas.de/elektrogeraete/bodenpflege/dampfreiniger/vaporo-smiley

  VastaaPoista
 4. Itselläni ei ole kokemusta. En ole hankkinut, kun en ihan ymmärrä sen hyötyjä. Tosin eräs tuttu koiraperhe on täysin hullaantunut masiinaan.

  VastaaPoista
 5. Irene: Meillä onkoira ja suuri sellainen. Karvojen imurointi hoidetaan kuitenkin ihan tavallisella imurilla. Toki joskus, kylläkin harvoin, tulee käytettyä isojen mattojen iurointiin tuota höyrymasiinaa.

  VastaaPoista