torstai 15. maaliskuuta 2018

Popsi, popsi....

Meillä pakastin on tyhjennyt oman sadon porkkanoista jo vuodenvaihteen tienoilla. Nyt porkkananhimo yltyi siihen pisteeseen että vastoin tapojani päädyin kaupan tarjontaan.

Aiemminkin olen kokeillut mutta maistanut niissä jotain kitkeryyttä johon omissa en ole törmännyt. Voihan kyseessä olla lajike-ero, kasvuolosuhteet tai jokin muu. Nämä ostoporkkanat olen kuorinut pesun lisäksi ja sitä kitkeryyttä ei ole nyt tullut esiin. Tulee vain mieleen että olisiko sittenkin jokin säilymiseen liittyvä aine ollut pinnassa.


Monet käyttävä porkkanat raasteena kuten äitinikin aikoinaan. Meillä porkkana päätyy paistinpannulle karkeana raasteena. Mausteeksi riittää pieni ripaus suolaa ja rakuunaa sekä tujaus viinietikkaa ja tietysti vähän öljyä. Kilon pussista riittää pakasteeseenkin pari pussia.


Viime vuoden tomaattisato nyt syöty. Pakasteesta olen hakenut sulatukseen ja smoothiekoneella surrauttanut tuoremehuksi pitkin talvea.


Kokonaisena pakastus oli tosi helppo tapa ja aion jatkossakin käyttää siinä vaiheessa kun taas kasvihuone puskee ylituotantoa.

* * * * *

Ensi kauden tomaatinalut ovat päässeet pintaan. Taas niitä tulee vähän enemmän kuin oli tarkoitus. Täytyy kasvattaa osaa ulkona seinustalla. Viime kesänäkin menestyivät yllättävän hyvin vaikka kesä oli koleahko.

4 kommenttia:

 1. Enpä ole kokeillut porkkanaraasteen paistamista. Kiitos vinkistä! Porkkana on kyllä ihan kaikessa muodossa erinomaista herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä porkkana on juureksista paras minun makuuni ja monikäyttöinenkin se on.

   Poista
 2. Minäkään en ole paistanut porkkanaraastetta. Kiitos vihjeestä! Meillä syödään paljon porkkanaa. Joskus teen siitä suikaleita, joita paistan pannussa. Lorautan vähän soijaa niille. Sekin on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan soija sopiikin siihen samalla lailla kuin viinietikka. Viinietikasta en yleensä tykkää ollenkaan mutta kuumennettuna sopii kun siitä lähtee se viini maku pois ja jäljelle jää etikan kirpakkuus.

   Poista