maanantai 3. lokakuuta 2016

Kylmältä suojaan

Nyt oli jo ihan viimeiset hetket käsillä siirtää kasvihuoneen kypsymistä odottelevat tuotokset lämpimään.


Tomaatteja on vielä vihreinä aika reilusti. Kyllähän ne kypsyvät sisätiloissakin mutta makeutta eivät siinä määrin kehitä kuin auringossa kypsyneet.
Pelargonioita on turhankin paljon kerääntynyt talvetettaviksi, koska katkenneita oksia en malta heittää pois vaan laitan ne juurtumaan. Nämä kaksi vanhaa yksilöä ovat vasta nyt päässeet kukintavaiheeseen. Ehkä kaipaisivat uutta vahvaa multaa.


Stevia on terhakoitunut kovasti tämän kesän aikana. Olen ottanut siitä oksia kuivatukseen.


Tultiin taas vaihteeksi kotiin mökiltä. Yhden yön tietämä siellä nyt vain vietettiin. Kyllä siellä syksyn viileys on karkottanut veneilijät. Tuntui että olimme ainoat mökkeilijät. Sieniä en tällä käynnillä löytänyt lähimaastosta ainoatakaan. Ehkä niiden aika on nyt ohi.


Aamusta tein pitkän lenkin ja kyllä nyt taas olo tuntuu tyytyväiseltä.

6 kommenttia:

 1. Olen laittanut meillä tomaatit varsineen alaspäin roikkumaan autotalliin narulle. Tomaatit jälkikypsyvät hyvin ja maku pysyy myös hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotona tomaatit kypsytettiin aina pimeässä ja laatikossa esim sängyn alla. Äiti kääri vielä ne sanomalehtipaperiin. Minä en ole käärinyt mutta kypsytän ne pimeässä. Hyvin ne kypsyvät mutta makeutta ei niihin tule sillä lailla kuin auringossa.

   Poista
 2. Ihania tomaatteja! Ja ihanaa Pelargoneja! Niitä ei ole ikinä liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisen pelargonian aion ensi kesänä hankkia. Muutama aiempi yritys talvettaa ei ole onnistnut. Ehkä ensi vuonna...

   Poista
 3. Viimeistään tänään huomasi, että se on nyt sitten syksy. Niin kymä tuuli, että pipoa olisi jo tarvinnut, kun äsken lenkillä olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea on enää kuvitella loppukesäksi kun ilmat on niin käyneet kylmiksi. Toivottavasti kuitenkaan lunta ei vielä tule aikoihin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.