sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kesä pulkassa

Vähäiseksi jäi meidän veneilyt jälleen tälläkin kesäkaudella. Syyskuussa kävimme yhden kierroksen nuoruuden sielunmaisemissani. Tuossa saaren kaislikon kupeessa muistan meidän iltaongella istuskelleen ja nauttineen kesäisistä illoista. Saaresta hakkuualueelta saimme aikoinaan valtavia vadelmasaaliita.Kotiranta on ilta-auringossa aina niin varjoisa. Olemme raivanneet ja kaadattaneet oman tonttimme kasvustoa ilta-auringon maksimoimiseksi.


Viime viikolla veneilykausi saatettiin päätökseen. Isäntä ajoi sumuisena aamupäivänä veneen nostoa varten ja minä odottelin trailerin kanssa saapujaa. Sumu tekikin navigoijalle hankaluutta paikka paikoin ja pienen ylimääräisen lenkin jälkeen nostopaikka löytyi.


Vene saatiin auton perään ja taas yksi syksyn huolehtimisen aihe on poissa. Laituri vielä nostetaan ennen pakkasia ja lämmöt mökissä lasketaan kohtapuoliin nollille. Sitten rupeaa tämä mökkikausi olemaan pulkassa.


* * * * *

Syksyn sienisaaliit on osin kuivattu ja rouskut saatettu suolaan. Joitakin kukkien siemeniä kuivasin myös ensi kesän kylvöjä odottamaan.

Vielä tekisi mieli suppiksia vähän metsästellä kunhan puutarhatyöt saan päätökseen.


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Niinpä nii, kesä alkaa olla pulkassa. Hienoja sienisaaliita olet saanut!

    VastaaPoista
  2. Pienoisia nuo saaliit on kuivattuina mutta onpahan maisteltaviksi. Rouskuja tuli ihan riittävästi suolaan.

    VastaaPoista