tiistai 20. tammikuuta 2015

Puhdetöitä pakkasella

Joulun jälkeen olen puhdetöinä kyhäillyt iso kassillisen sytykeruusuja mökkikaudeksi. Siellä niille onkin tarvetta kun kahta tulisijaa päivittäin sytytellään. Kotonakin on takka mutta tuleen tuijottelu jää vähäiseksi takan sijainnin vuoksi. Jos takka olisi tuvassa niin käyttö olisi varman ahkerampaa.


* * * *

Jouluksi valmistui muutamaan lahjakassiin paperinarupalloja jotka kiinnitin led-valonauhaan.

Myöhemmin vielä väsäilin pienempiä palloja ihan kokeillakseni pienten vesipallojen soveltuvuutta samaan hommaan. Oikeastaan ne sopivat paremmin kuin nuo isommat joiden koko olisi kuulunut olla 9 cm läpimitaltaan mutta vähän suurempia niistä kuitenkin tuli.

* * * *

Kirpparilta en ole oikeastaan löytänyt joulun jälkeen paljon mitään. Ei tunnu olevan tarvetta mihinkään. Tuollainen koru ja pieni pallo narua sentään lähti mukaani.

* * * *

Pate on nyt saatettu viimeiseen leposijaan meidän puutarhaamme jossa Bella-hauvelimme on lepäillyt jo runsaat kaksi vuotta.

Maassa oli routaa vajaa kymmenen senttiä mutta rautakangella isäntä mursi sen ja yhdessä lapioitiin sopiva kuoppa pahvilaatikolle. Siellä Pate-ressukka nukkuu nyt pehmoiseen peitteeseen käärittynä rauhaisaa unta.
  
* * * *

Kävin tänään pitkällä lenkillä ja piikit olivat kovasti jalkojen alla tarpeeseen. En kyllä uskaltaisi muuten enää juostakaan.

10 kommenttia:

 1. Tuo sytykeruusuaskartelu on kyllä niin terapeuttista hommaa ja noi paperinarupallot on supersöpöjä...aattelin itsekkin tehdä keväisiä palloja...jossain välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talven seutu on sopivan rauhallista aikaa tuollaisille näpertelyille. Kohta alkaa kuitenkin siemenkylvöt ja innostus siirtyy niihin.

   Poista
 2. Ostin joulun alla kaupasta tuollaisen paperinarupalloista koostuvan valosarjan ja sitä katsellessani olen pohtinut samanlaisen tekemistä ihan itse. Nyt siis sain varmistuksen, että se onnistuu. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu se ihan itseltäkin. Tuo tekemäni sarjan on 20 lampun kun Tokmannilta sopivasti sellaisia löytyi.

   Poista
 3. Paperinarupallot ovat olleet pitkään myös minun työlistallani ja narukin jo hankittuna valmiiksi, mutta aikaiseksi niiden tekemistä en vain ole saanut. Vesi-ilmapallot ovat varmaan sopivia noihin pienempiin palloihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi-ilmapallot sopivat hyvin tuohon hommaanm eivätkä tule liian isoja.

   Poista
 4. Noita sytykeruusuja on mukava tehdä ja sukulaiset jo kuskaavat minulle munakennoja ja kynttilänpätkiä. Aika usein olen vienyt niitä tuliaisiksikin. Hyvin syttyvät, iloisesti palavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syttyvät tosiaan hyvin, ehkä paremminkin kuin kaupasta ostetut

   Poista
 5. Noille ylimmille olisi nyt kovasti käyttöä :) Takkaa saa alvariinsa lämmittää nyt kun pakkanen paukkuu jatkuvalla syötöllä nurkissa. Kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista