tiistai 12. elokuuta 2014

Satoa ja säilöntää

Monenlaista touhua nämä viikot ovat pitäneet sisällään. Tänään säilöin kurkkuja nelisen kiloa kun kasvavat niin ylen määrin että ei ehdi syömään. Kurkut ovat ulkona kun kasvihuone on ollut aivan liian kuuma niille.

Mustikka on kypsynyt ja olemme saaneet kesämökkitontiltamme ihan riittämiin. Pensasmustikoistakin tuli ihan sopivasti syötävää.


Uusien perunoiden maistelu on aloitettu vasta reilu viikko sitten. Emme osta ollenkaan vaan odotamme ne omasta maasta. Rosamunda on lajike ja siemenperunat säästimme edelliseltä vuodelta saadaksemme jatkumoa tälle lajikkeelle.Lehtikaalia olen kuivannut jo jonkin verran ja monitoimikoneella jauhan sen hiutaleiksi. Talven mittaan tulevat kyllä käytetyiksi kaikki.


Tähtisilmää istutin perennapenkin aukkopaikkoihin kun tänä vuonna sain itämään vähän suuremman määrän. Täytyy ottaa taas siemeniä talteen. Tuo kukka on helpompi kuin petunia vaikka nyppiä sitäkin täytyy jonkin verran jotta kukkiminen jatkuisi.


Hienoja päiviä on vietetty mökillä. Pyörälenkillä kävimme hautausmaalla ja pistäydyimme kirkon sisällä kirjoittamassa käynnin vieraskirjaan.


Yhden viikonlopun urakoimme isännän lähisukulaisen asunnon tyhjäyksessä. Enimmät huonekalut ja muut tavarat on siirretty meidän suojiin odottamaan lopullista sijoitusta. Kova homma siinä oli ja monta lastia saimme kuljettaa ennenkuin tupa tyhjeni.

Nyt tuntuu säät vähän viilenevän. Toivottavasti saan kirjoitettua kuulumisia vähän useammin. I hope so!

8 kommenttia:

 1. Onpa siellä tosi paljon kaikkea hyvää syötävää ja säilöttävää kasvanut! Kauniit tähtisilmät, ovatko helppoja itämään simenistä, en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne aika hyvin itää kunhan ei peitä kylvöstä ja huone täytyy olla viileähkö. Sumuttelulla ja pidetään kylvös kosteana.

   Poista
 2. Upeaa satoa myös edellisessä postauksessa. Kauniit tähtisilmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtisilmä on kyllä kaunis. Kukinta omista siemenistä ajoittuu vasta keskikesään. En ole saanut talvetusta onnistumaan. Ulkomaillahan tuo talvehtii. Pistokkaista olisi varmaan saatavissa aikaisempi kukinta.

   Poista
 3. Kerrassaan mahtavia saaliita. Olen keräillyt vadelmia ja niitä näyttää tulevan tänä vuonna paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi villivadelmat puskiin. Ne olisivat kyllä ihania. En ole vain ehtinyt.

   Poista
 4. Bongasin lehtikaalishipsiohjeen netistä ja niin ovat suussa sulavia, ettei säilöntää jää mitään.
  Tähtisilmä on kaunis kukka ja kukkii hyvin, jos vaan jaksaa nyppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi vielä tehdä niitä chipsejä. Saatan nyt tehdä palmukaalista kun en ole siitä vielä kokeillut.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.