keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tyhjää...

Juhannusviikolla tuli eteen viimein se pelätty päivä jolloin meidän Bella-hauveli jouduttiin saattamaan koirien taivaaseen. Bellukka kuului perheeseemme kymmenen vuoden ajan ja ikää sillä olisi syyskuussa tullut täyteen jo kaksitoista vuotta. Iso ikävä jäi jäljelle!

Tästä juhannuksesta muodostui muutoinkin ikimuistoinen.


Lentäjien Juhannus jää  historiaan ja tapahtuma järjestettiin siis viimeisen kerran. Nämä valvojaiset ovat kuuluneet seudun juhannuksen viettoon 67 vuoden ajan, siis vuodesta 1945 lähtien.



Isäntä oli tapansa mukaan töissä siellä ja muut perheen jäsenet ihailemassa lentäjien taiturointia taivaalla. Minä jäin hoitelemaan tyttären Fiia-koirulia kotiin.



Juhannuspäivänä mentiin mökille saunomaan ja käytiin laskemassa vene vesille.


Fiia odottelemassa laiturilla veneen tuojia. Tulijoiden suunta on vielä vähän hakusessa.

No nyt jo havainto saapujista tehty.

Juhannusruusu oli ajoittanut kukintansa täsmälleen oikeaan aikaan ja tänä vuonna loisti kukinnoillaan todella runsaslukuisesti.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Odottelua

Viime päivät olen puuhaillut kasvimaan parissa. Kylvöt on loppusuoralla. Kokeilen vähän erilaista salaattia ja tuo parsakaalen tyyppinen on myös kokeilu. Olisi saattanut tarvita esikasvatuksen mutta kokeilen näin.


Mansikka ja omenapuut ovat kukassa. Kunhan ei halla veisi noita ihanuuksia.

Meillä on marjat syöty ihan kaikki talven aikana. Kovasti olisi uusi sato tarpeen.


Kasvihuoneessa kukat yrittävät kovasti päästä kukinnan alkuun. Petunioita odotan erityisen mielenkiinnolla koska ne on omista siemenistä ja värit tulevat usein erilaisina kuin emokasvi.




Verbenat kasvavat tuuheasti mutta nuppuja ei vielä näy.

Lumihiutaletta onnistuin saamaan aika paljon ja kukinta alkamassa. Kesäbegoniat ovat vähän myöhässä muihin nähden mutta tulee niitäkin kolmea lajiketta kunhan ehtii ja tähtisilmät ovat kovassa kasvussa mutta kukinta ei niilläkään ole vielä aivan ajankohtainen.

Odotusta siis vähän joka suunnalla.....


Puutarhassa kullerot ja vuohenjuuri kukkivat keltaisenaan.


Kävin taas parituntisella lenkillä ja  kuuntelin kevään ääniä.
Kevät on ihana vuodenaika!